Welke shads voor snoek?

Met de kleinere shad (5-10 centimeter) maak je meer kans op snoekbaars, baars en kleine snoek. Met de grotere shads (10-20 centimeter) maak je meer kans op grotere snoek en grote snoekbaars.

Wat is het beste kunstaas voor snoekbaars?

Het beste zijn slanke pluggen van een centimeter of 10. Zorg wel dat je met dieplopende of zelfs zinkende pluggen vist. Je zal de pluggen namelijk tegen de bodem moeten binnenvissen als je snoekbaars wilt vangen. Goede snoekbaars kunstaas pluggen zijn onder andere de Salmo Minnow en de Spro Ikiru jerk.

Wat is het beste Doodaas voor snoekbaars?

Dode visjes en stukjes vissen worden door ruim 40% genoemd als het beste aas voor het snoekbaars vissen. Een dood visje is hierbij favoriet en scoort nauwelijks lager dan de nummer 1 aassoort shads en andere softbaits.

Welke shads voor baars?

Shads en andere softbaits: kleine shads van een centimeter of 5 tot 7 zijn prima als baars kunstaas. Vooral shads met opvallende kleuren worden met succes bij het baars vissen gebruikt. Maar ook andere softbaits, zoals imitaties van wormen en kreeftjes, kan je uitstekend als baars kunstaas gebruiken.

Wat zijn goede shads?

5 top shads van snoekbaars expert Michael Stalenhoef

  • Van links naar rechts: Bass Assassin Sea Shad 5 inch ( 12.7 cm ), Westin Shad Teez 12 cm, Narval Choppy Tail 12 cm, Fox Rage Zander Pro Shad 12 cm en de Quantum Q Paddler 12 cm.
  • Deze glasoog had zijn buik al vol en kon toch dit plastic hapje niet weerstaan…

Welke Loodkop voor welke Shad?

De juiste haakmaat Ook gaat de soepele eigenschap snel verloren wanneer je haak té lang is. Kies dus voor een haak die vanaf de loodkop niet langer is dan 1/3 van de shad. Is je shad 12 cm lang, gebruik dan een haak van maximaal 4 cm.

Hoe vang je het best een snoekbaars?

Op rivieren vind je de snoekbaars vooral op plekken die uit de stroming liggen, zoals havens en de uitgangen hiervan, in de buurt van sluizen, langs diepe kribben of op plekken waar warmer water in de rivier stroomt. Op stilstaand water dien je de diepste plekken te bevissen.

Welke dikte lijn voor snoeken?

Bij het vissen op snoekbaars wordt vaak voor een fluorocarbon leader gekozen, in diktes van 22/00 tot 35/00. Dit materiaal heeft als voordeel dat het schuurbestendig is en onder water vrijwel onzichtbaar. Met een zogenaamde ‘Albrightknoop’ kun je de hoofdlijn en de fluorocarbon onderlijn met elkaar verbinden.

Hoe het beste vissen op snoekbaars?

Vis langzaam en bij de bodem. Een zeer langzame aaspresentatie langs de bodem is bij het vissen op snoekbaars in de winter van groot belang. Vis je aas daarbij hoofdzakelijk met de werpmolen binnen, veel minder met de hengel. Het kunstaas komt omhoog door een enkele draai met de slinger van de werpmolen.

Wat is het beste kunstaas voor baars?

Shads. Zacht kunstaas zoals shads en andere softbaits zijn waarschijnlijk wel de meest effectieve soorten kunstaas om op baars te vissen. De natuurlijke beweging van het zachte aas en de manier waarop het aanvoelt in de bek zorgt er voor dat baars een shadje maar moeilijk kan weerstaan.

Welke Loodkop?

Ideaal en met recht klassiek kunstaas. Veel heeft zodoende te maken met het gewicht van de loodkop. Geoefende vissers kiezen al snel voor 5 tot 7 grams loodkoppen of minder zelfs, doe je het voor het eerst, dan kun je beter kiezen voor 14 grams of meer. Afhankelijk van de diepte, stroming en wind.

Welke Loodkop bij welke Shad?

Wanneer je een verkeerde haakmaat kiest kan dit al heel snel de actie van je shad beïnvloeden. Ook gaat de soepele eigenschap snel verloren wanneer je haak té lang is. Kies dus voor een haak die vanaf de loodkop niet langer is dan 1/3 van de shad. Is je shad 12 cm lang, gebruik dan een haak van maximaal 4 cm.