Wat is het belangrijkste in een goede relatie?

Kenmerken van een goede relatie

 1. Je vertrouwt elkaar.
 2. Jullie maken geen ruzie, jullie praten over dingen.
 3. Jullie klagen niet non-stop tegen vrienden over elkaar.
 4. Jullie hebben niet alleen sex…
 5. Jullie hebben een leven samen en een leven alleen.
 6. Jullie missen elkaar als jullie niet bij elkaar zijn.

Wat was er goed aan onze relatie?

Volgens John Gottman vormen het tonen van respect en genegenheid de belangrijkste elementen voor een gelukkige relatie. Dit betekent niet dat je het altijd eens met elkaar bent, maar wel dat je elkaars mening respecteert. Respect is de basis en zorgt ervoor dat je elkaars grenzen niet overschrijd.

Hoe weet je dat je een goede relatie hebt?

Communicatie, vertrouwen en respect: het zijn zonder twijfel de drie belangrijkste peilers binnen een relatie. Hapert het op een van deze vlakken, dan moet de alarmbel afgaan. Een gebrek aan respect laat vele relaties kapotgaan. Tracht zelfs tijdens een verhitte discussie respectvol met elkaar om te gaan.

Wat is het geheim van lange relaties?

Zo heeft een studie van de Universiteit van Colorado te Boulder nog maar recent aangetoond dat koppels die gelukkig getrouwd zijn ook meer kans hebben om langer te leven. Concreet zouden mensen die hun huwelijk als “erg gelukkig” of “redelijk gelukkig” beschrijven, 20% minder kans hebben om vroeg te sterven.

Wat zijn de moeilijkste jaren in een relatie?

Uit onderzoek blijkt dat een huwelijk in de eerste tien jaar twee grote dieptepunten kent. De eerste dip komt in het vierde jaar en de tweede grote dip in – je raadt het al – jaar zeven. Bij de eerste grote problemen probeert een koppel er vaak alles aan te doen om de relatie te redden.

Wat vind je bijzonder aan je partner?

7 redenen waarom jij de méést bijzondere vrouw in z’n leven bent

 • Je bent mooi, zowel uiterlijk als innerlijk.
 • Je bent onafhankelijk, maar toch zorgzaam.
 • Je bent ambitieus.
 • Je bent de perfecte combi tussen sexy en lief.
 • Je durft jezelf te zijn.
 • Je bent betrouwbaar.
 • Je houdt van hem zoals je nog nooit van iemand gehouden hebt.

Hebben wij een goede relatie?

Er is geen relatietest die je kan zeggen of je relatie goed of slecht zit. Er zijn wel een aantal goede tekenen: respect en aanvaarding: in elke relatie zijn er verschillen tussen partner, die je niet altijd kan veranderen. In een fijne relatie heb je respect voor elkaar en voor elkaars verschillen.

Hoe weet je of je een relatie hebt?

Iemand waar je het bed mee deelt of gewoon iemand die je zekerheid biedt. Je spreekt dan niet over een partner waar je lief en leed mee deelt. En zelfs als je je partner even niet leuk vindt, je nog steeds er voor kiest bij diegene te blijven. Dan kun je spreken van een echte relatie.

Hoe kan je een lange relatie hebben?

Simpele tips om je lange relatie goed te houden

 1. Doe regelmatig nieuwe dingen.
 2. Praat problemen uit – álle problemen.
 3. Zoek overdag ook even contact.
 4. Vergeet niet te knuffelen.
 5. Probeer niet overal over te klagen.
 6. Maak genoeg tijd vrij voor sex.
 7. Maak elkaar aan het lachen.
 8. Breng vooral genoeg tijd met elkaar door.

Wat is een lange relatie?

Er bestaan twee soorten lange relaties. Er zijn de relaties waarin je beste vrienden bent die elkaar kunnen laten klaarkomen zonder dat het ongemakkelijk is. En je hebt relaties waarin je allebei weet dat jullie alleen maar bezig zijn om de tijd uit te zitten.

Hoe lang duurt een relatiecrisis?

Veel relaties lopen na een bepaald aantal jaren stuk. Zo is een bekende relatiebreuk die na 2 jaar. Daarna is er vaak een breekpunt rond de 7 jaar ook wel de seven year itch genoemd. En veel relaties worden na 13 jaar nog een keer verbroken.