Wat is de normale waarde van Eosinofielen?

Normaal. De referentiewaarden kunnen per laboratorium verschillen, maar het aantal eosinofiele granulocyten is normaal gesproken laag. Het ligt ongeveer tussen 0,1 en 0,5 x 109 cellen per liter.

Wat is de normale waarde van lymfocyten?

Normaalwaarden

test waarde
Lymfocyten 1,0 – 4,0
Monocyten 0,2 – 0,8
Neutrofielen 1,5 – 9,0
Basofielen minder dan 0,2

Wat is een normale hematocrietwaarde?

Normale waarden : 40 à 50% bij mannen, 35 à 45% bij vrouwen. Te lage hematocriet => bloedarmoede. Te hoge hematocriet => bloed wordt visceuzer, = meer risico’s op hart- en vaatziekten.

Wat zijn de normale bloedwaarden?

Lijst van laboratoriumbepalingen in bloed

Naam Meting Normaalwaarden
Hematocriet Ht M: 0,41 – 0,51 L/L V: 0,36 – 0,47 L/L
Hemoglobine Hb M: 9,5 – 11 mmol/L V: 7,5 – 10 mmol/L
Homocysteïne Homocysteïne < 15 µmol/L (N)
IJzer Serumijzer M: 14 – 35 mmol/L V: 10 – 25 mmol/L

Wat zijn verhoogde Eosinofielen?

Eosinofielen zijn een type witte bloedcellen die deel uitmaken van ons afweersysteem en vooral betrokken zijn in de verdediging tegen parasieten. Bij patiënten met hypereosinofilie is het aantal van dit type witte bloedcellen gestegen.

Wat is een normale BSE waarde?

De normale bezinkingssnelheid is afhankelijk van de leeftijd. Ze neemt in de loop van de jaren geleidelijk toe, van 1 mm bij de geboorte tot maximaal 35 mm bij ouderen.

Wat is de normale waarde van leukocyten?

De waarde ligt meestal tussen 4 en 10. Een lagere uitslag wijst op een verminderde aanmaak of een verhoogde afbraak van witte bloedcellen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij medicijngebruik en na een infectie.

Wat geeft de hematocrietwaarde aan?

Hemoglobine is het eiwit dat de rode bloedcellen rood kleurt en instaat voor het zuurstoftransport in het bloed. De hematocrietwaarde drukt uit hoeveel rode bloedcellen er te vinden zijn in een bepaald bloedvolume.

Wat als hematocriet te laag is?

Verlaagd hematocriet duidt op bloedarmoede, bijvoorbeeld veroorzaakt door ijzergebrek. Andere oorzaken van een verlaagd hematocriet kunnen zijn vitaminegebrek, een bloeding, leverziekten of kanker. Verder onderzoek is nodig om de oorzaak van de bloedarmoede op te sporen.

Wat is een goede bloedsuiker waarde?

Bloedsuikerwaarde – niet nuchter geprikt (zo’n anderhalf tot twee uur na een maaltijd, op het moment dat er het meeste bloedsuiker in het bloed zit): Onder de 7,8 mmol/l – geen diabetes. Tussen de 7,8 en 11 mmol/l – geen oordeel mogelijk. Boven de 11 mmol/l – diabetes.

Wat zijn de bloedwaarden?

naamw. (v.) Uitspraak: [`blutwardə] Verbuigingen: bloedwaarde|s, bloedwaarde|n (meerv.) getal dat aangeeft hoe je bloed is samengesteld Voorbeelden: `bloedwaarde vo…