Wat zijn de tradities van Marokko?

Veel Marokkanen gaan nog gekleed in traditionele gewaden zoals jellabas (mannen) en sluiers (vrouwen). Ook hierbij is er weer een sterk verschil tussen stad en platteland. In de steden volgen jongeren vaak meer de Europese mode. Je moet echter naar toeristische badplaatsen als Agadir om blote armen en benen te zien.

Waar staat Marokko bekend voor?

Marokko is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara. Het land staat bekend om zijn keuken, stranden, fosfaat, bergen en mooie landschap.

Welke geloven zijn er in Marokko?

Meer dan 98 procent van de bevolking in Marokko is moslim, bijna alle tradities en ceremonies bij geboortes, huwelijken, begrafenissen en andere sociale gebeurtenissen zijn geënt op islamitische gewoonten. De overige twee procent zijn christenen (afstammelingen van voormalige Europese kolonialisten) en joden.

Wat zijn de normen en waarden van de Marokkaanse cultuur?

Voor een Marokkaan komt de familie vóór werk, vriendschap, relaties en soms zelfs voor het huwelijk. Voor moslims is het een plicht de ouders te gehoorzamen en veel Marokkanen nemen dit heel serieus. Om te kunnen trouwen, bijvoorbeeld, moet de bruidegom (hoe oud hij ook is) eerst zijn ouders om toestemming vragen.

Met wie had Marokko oorlog?

Op 22 oktober 1859 verklaart Spanje de oorlog aan Marokko, wat het begin vormde voor de Spaans-Marokkaanse Oorlog (1859-1860). Spanje was voor de uitbraak van de oorlog al in het bezit van twee stadskolonies in Marokko: Ceuta en Melilla.

Hoe zijn de Arabieren in Marokko gekomen?

Vanaf de 12e eeuw werd Marokko binnengevallen door woeste Arabische nomadenstammen: de Banu Hilal en de Banu Sulaym. Plunderend en moordend trokken zij door het gebied en richtten deze stammen enorme verwoestingen aan het landschap. Met de komst van deze stammen ging de arabisering van de Maghreb van start.

Wat is er zo speciaal aan Marokko?

Marokko trekt ieder jaar toeristen meer toeristen. Vakantiegangers genieten in dit prachtige land van het zonnige weer, de zandstranden, de historische steden, de ruige bergen en de vriendelijke mensen. De meeste toeristen komen voor de zon en het strand.

Hoe komt Marokko aan zijn naam?

De naam van de stad komt van mur (n) akush, wat land van god betekent in het Berbers. De stam mur is in de meeste Berberse talen terug te vinden in haar vrouwelijke vorm: tamurt. De naam ‘Marokko’ (en andere westerse benamingen voor het land) is afgeleid van de naam van de voormalige hoofdstad.

Waar komen de Marokkanen oorspronkelijk vandaan?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de Marokkaanse bevolking afstamt van Berbers, net als de naburige volken in de Maghreb. Berbers stammen af van de prehistorische populaties van Marokko, de Ibéromaurusien en Capsien.