Wat kost het aanleggen van een oprit?

De kosten voor het leggen van grind op uw oprit liggen gemiddeld tussen de 25 euro en 30 euro per m2. Deze prijs is inclusief het aanleggen van grindplaten.

Hoeveel kost een oprit in kasseien?

Een oprit aanleggen in kasseien kost je gemiddeld €35 à €45 per m2. Afhankelijk van de oppervlakte, voorbereidende werken, afwerking, moeilijkheidsgraad (ligging, …), het gewenst patroon en type kassei kan de prijs variëren.

Wat is de goedkoopste oprit?

Veel mensen kiezen dan voor kleiklinkers. Dat komt vooral door hun relatief goedkope prijs tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter. Kleiklinkers worden gemaakt van gebakken rivierklei. Hoewel ze zeer goedkoop zijn, zijn ze erg duurzaam en is het onderhouden van deze klinkers erg gemakkelijk.

Wat voor oprit?

Je kunt grofweg kiezen voor 4 materialen voor de oprit:

  • Tegels (goedkoop, snel te leggen maar gaat minst lang mee)
  • Bestrating van betonstenen of gebakken klinkers.
  • Grind (mooi/ karakteristiek maar fundering is belangrijk en aanharken is vaak nodig)
  • Combinatie hiervan (voor een speels effect en mooi ontwerp)

Hoeveel kost gravel?

Afhankelijk van de ondergrond, de aan te leggen onderbouw voor het systeem, de uiteindelijke toplaag en het aantal velden ben je bij een tennisbaan minimaal 54.000 euro kwijt (gravel); zandkunstgras (rood) op gebonden ondergrond kost rond de 100.000 euro.

Wat kost een oprit in platines?

De kostprijs voor het aanleggen van een oprit in platines kasseien schommelt meestal tussen 55 en 75 euro per vierkante meter.

Wat kost een oprit in klinkers?

Welke soort klinker de beste keus is, is afhankelijk van de look die men wil bereiken. Betonklinkers kosten zo’n vijf tot tien euro per vierkante meter. Kleiklinkers kosten 10 tot 30 euro per m2. De volledige aanleg van een oprit kost al snel 40 tot 50 euro per vierkante meter.

Wat is de goedkoopste verharding?

Goedkoopste keuze: Voor het bestraten van uw terrein is de voordeligste keuze die u kunt maken grind of split in plaats van tegels te laten aanleggen. De prijzen van grind of split liggen gemiddeld tussen de €8 en de €10 per m2. Wat ook een groot voordeel is is dat u grind eventueel zelf kunt leggen.

Hoe maak je een goedkope oprit?

Wil je de oprit op een goedkope manier aanleggen of heb je een grote oppervlakte te bestrijken, dan zijn steentjes een prima keuze. Een oprit met steentjes is bovendien vrij eenvoudig aan te leggen waardoor de werken snel kunnen gebeuren.

Welke bestrating voor oprit?

Harde (van klei) gebakken klinkers zijn het meest geschikt, ook betonnen klinkers of tegels kunnen prima in een oprit. Zachte natuursteen tegels zijn daarentegen erg breukgevoelig. Het voordeel van gebakken klinkers ten opzichte van beton is dat deze niet zo snel vuil worden.