Ce este fericirea?

Fericirea este un cuvant subiectiv. Pentru unii, fericirea este realizarea obiectivelor profesionale si castigarea unui salariu. Pentru altii, este simpla placere a unei cani calde de cafea intr-o dimineata racoroasa.

Care sunt citatele despre fericire?

Iata o selectie de peste 600 de citate despre fericire care va vor reda zambetul pe buze si va vor imbunatati ziua. Fericirea este un rezultat direct al felului in care percepi tu tot ce te inconjoara. ( Rujoiu Marian) Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi.

Care sunt cele mai bune proverbe despre fericire?

Aceste proverbe celebre despre fericire de la unii dintre cei mai intelepti oameni de-a lungul istoriei va vor ajuta sa aveti o perspectiva mai pozitiva in viata. Iata o selectie de peste 600 de citate despre fericire care va vor reda zambetul pe buze si va vor imbunatati ziua.

Pentru Aristotel, elevul lui Platon, fericirea nu este un dar oferit de ceilalţi oameni sau de lucruri, ci este ceva creat de noi şi ne revine responsabilitatea de a o proteja. „Am învăţat să-mi caut fericirea limitându-mi dorinţele mai degrabă decât să încerc să mi le satisfac“ – John Stuart Mill

Ce a spus Confucius despre fericire?

Părerea lui Confucius despre fericire a răsunat prin istorie în cărţi precum „The Power of Positive Thinking“ şi în recentele cercetări privind terapia cognitivă, care îşi propune să ajute oamenii să înţeleagă legătura dintre gânduri, sentimente şi comportamente.

Cine a avut o abordare diferită asupra fericirii comparativ cu teoria lui Socrate?

Filosoful francez a avut o abordare diferită asupra fericirii comparativ cu teoria lui Socrate.

Ce este versiunea lui Platon de fericire?

Versiunea lui Platon de fericire este o formă de dezvoltare personală, mai exact satisfacţia derivă din realizări – să alergi mai repede un kilometru, să citeşti mai multe cărţi decât anul trecut – nu din ce câştig ţi-ar putea aduce aceste realizări.