Hoe komt het dat mijn computer steeds vastloopt?

Dat je computer vastloopt, kan verschillende oorzaken hebben. Het eerste dat je kunt doen is je besturingssysteem updaten. Helpt dat niet voldoende, dan kan het zijn dat het geheugen van je computer bijna vol is. Ook een virus kan de boosdoener zijn.

Hoe krijg ik mijn computer uit?

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies de optie Taakbeheer uit het geopende menu. Kies in Taakbeheer het tabblad Opstarten. U krijgt nu een overzicht te zien van alle programma’s die tegelijkertijd met Windows opstarten.

Hoe kan ik mijn pc terug opstarten?

Opnieuw opstarten doet u zo:

 1. Sluit eventueel openstaande programma’s.
 2. Klik op de Startknop.
 3. Klik op het pictogram Aan/uit.
 4. Klik op Opnieuw opstarten.

Wat moet je doen als je laptop blokkeert?

Als je laptop vastloopt kun je hem proberen uit te zetten door de aan/uit knop ingedrukt te houden. Na een paar seconde zie je je laptop uitgaan en kun je hem opnieuw aanzetten. Werkt dit niet, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de batterij eruit te halen.

Wat te doen als HP laptop vastloopt?

Gebruik Windows Taakbeheer om programma’s sluiten die mogelijk voor zorgen dat uw computer vastloopt. Druk op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen. Als Taakbeheer niet wordt geopend, ga dan door met Systeemherstel in de Veilige modus gebruiken.

Wat moet je doen als je scherm bevroren is?

Als je Smartphone ‘bevriest’ of vastloopt, kan het nodig zijn om alle apps te sluiten en het toestel opnieuw te starten. Probeer altijd eerst de uit/aan knop tien seconde ingedrukt te houden. Het toestel zal dan opnieuw opstarten.

Hoe maak je je computer helemaal leeg?

Als je Windows 10 gebruikt neem dan volgende stappen om je laptop of computer leeg te maken:

 1. Klik linksonder op vergrootglas (zoeken in Windows 10)
 2. Zoek op opnieuw instellen en klik op Deze pc opnieuw instellen.
 3. Druk op Aan de slag onder Deze pc opnieuw instellen.

Waarom doet mijn computer het niet?

Veel voorkomende oorzaken bij een pc die niet start zijn een defecte voeding, geheugenmodules of harde schijf. Ook problemen met de software zijn veel voorkomende oorzaken; problemen met beschadigde systeembestanden kunnen ervoor zorgen dat de computer foutmeldingen blijft geven of vast blijft zitten in systeemherstel.

Wat te doen als Windows niet meer opstart?

Windows 10 start niet op (computer of laptop)

 1. Controleer de voeding van de geschakelde modus.
 2. Harde schijf en RAM-geheugen controleren.
 3. Het loskoppelen van externe apparatuur.
 4. Maak gebruik van de geavanceerde opstartopties of de veilige modus.
 5. Systeemherstel.
 6. Verwijder Windows Updates.
 7. Automatische opstartreparatie.

Hoe start ik mijn computer op in veilige modus?

Veilige modus starten vanuit Windows

 1. Druk op F4 voor Veilige modus inschakelen. In de Veilige modus wordt Windows gestart met een minimaal aantal stuurprogramma’s en services.
 2. Druk op F5 voor Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
 3. Druk op F6 voor Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen.

Wat moet je doen als je scherm vast loopt?

Wat moet je doen als Word blijft hangen?

Wat als Word/Excel vastloopt terwijl aan een Office document wordt gewerkt?

 1. Klik dan op “OK” om verder te gaan, maar sluit het AuditCase document niet af, want de kans is aanwezig dat u toch verder kunt werken!
 2. Daarna kunt u kiezen welk bestand u wilt herstellen:
 3. U kunt nu uw Word document gewoon verder afmaken.

Wat zijn de oorzaken van problemen tijdens het opstarten van de computer?

De mogelijke oorzaken van de problemen tijdens het opstarten van de computer zitten dan in: 1 Apparaten die niet goed aangemeld zijn bij Windows. 2 Slechte of beschadigde stuurprogramma’s. 3 Verkeerd geïnstalleerde programma’s of hardwareonderdelen. 4 Een programmaonderdeel die de startprocedure stopt.

Hoe kunt u de computer opnieuw opstarten?

Klik in het onderdeel Opstart –en herstelinstellingen op de knop Instellingen. Klik in het onderdeel Systeemfouten op het selectievakje voor De computer automatisch opnieuw opstarten. Hiermee haalt u het vinkje weg uit het selectievakje, waarmee het automatisch opnieuw opstarten van de computer is uitgeschakeld.

Waarom start de computer niet op?

Start de computer niet op, en ziet u slechts een volledig zwart scherm, met hooguit een witte knipperende cursor? Dan start de computer niet op omdat het de harde schijf niet kan vinden, of het bestand niet dat Windows moet starten.

Hoe loopt de computer vast bij gebruik processen?

Computer loopt vast bij gebruik processen In geval van plotselinge vertraging van de computer, druk op Ctrl+Alt+Delete en klik vervolgens op Taakbeheer en dan op het tabblad Proces. Klik op de titel van de kolom Processor of Tool geheugen om te weten welk proces de bronnen monopoliseert.